Prvé pocity po diagnostice

Nelly95
Dátum registrácie: Pi Máj 03, 2024 7:32 pm

Prvé pocity po diagnostice

Príspevok od používateľa Nelly95 »

Dobrý den,

Moje jméno je Nelly. Jsem češka žijíci v Bratislavě už 10 roků a je mi 28 roků.Byla mi diagnostikovaná akutná leukemie. Můj příběh je dost taky zajímavý. Měla sem diagnostikovaný 12.9 covid 2 týdny sem se z něho lečila. A měla sem problémy ujít kousek cesty aniž by sem se zadýchala alebo nemohla dýchat. Praktická doktorka mě poslala na centralní přijem do BA- Ružinova kde mne hospitalizovali a po 6 dnech mi zjistili akutnu leukemii. Samozrejmne človek má šok neveří tomu co se deje a bojí se. Po 6 dnech mne odvezli do iné nemocnice na Antolskú v Bratislave. Víte byla sem proste zmatena zoufala nevedela co bude a tak. Ale každý den sem dostavala podporu od svých blizkých od žen co leželi semnou sestřiček paní uklízečky pana psychologa i od doktorů a vedela sem, že nejsem sama a že musím bojovat vytvořit si motivaci pro co bojovat pro co chci žít a mít v hlave jen to, že se chci uzdravit. I kdyby padaly trakaře tak musim být silná. A vím, že i kdybych zapochybovala o sobe mojí blizci sestřicky p.psycholog doktoři vždy by mne zvedli. Tak sem v nemocnici stravila 6 tydnu v kuse. A teďka chodívam na lečby. A daří se mi dobře. Kdybyste potřebovali s čímkoliv pomoc alebo se vyzpovídat říct mi váš příbeh budu moc rada, když mi napíšete. Společne se z toho dostaneme a dáme si motivaci a sílu. :)
Zuzana
Dátum registrácie: St Jan 31, 2024 8:34 pm

Re: Prvé pocity po diagnostice

Príspevok od používateľa Zuzana »

Ahoj Nelly,
ja by som sa chcela spytat ake boli tvoje prve priznaky ochorenia? Ako si prisla na to, ze sa nieco s tebou deje?
Dakujem.
Zuzana
Dátum registrácie: St Jan 31, 2024 8:34 pm

Príspevok od používateľa Zuzana »

Ahoj Nelly,
ja by som sa chcela spytat ake boli tvoje prve priznaky ochorenia? Ako si prisla na to, ze sa nieco s tebou deje?
Dakujem.
Nelly95

Ahoj Zuzka,

Moje příznaky byli také, že sem například mela modřinu na ruce a ta modřina mi strašne dlouho a pomalu mizela. Víš když se bouchneš udela se ti modřina a zmizne 3-4 dny. Jenže me to mizelo pomalu skoro dva tydny a i tak to šlo po troškach. Potom sem mela na rukou petechie. Byla sem dost bledá a unavená. Ja sem vlastne dostala covid 12.9 celé telo mne bolelo smrkala sem strasne necitila chuť jidla a když sem ušla jen kousek sem byla zadýchana. A když mi covid přešel. Tak stalé sem se zadýchavala nemohla sem dýchat. A řikala sem si, že takto nemužu jít do prace,když tam musím být stále v pohybu. Tak sem řekla doktorce o tom a poslala mne na centralný příjem s tím, že potřebuje rozbor krve na skle, že tam u nich v laborkách to nedelaji. Tak sem šla a tam vlastne zjistili, že mam 0 bilých krvinek a sem infekčná ale ani oni nevedeli proč a z čeho. Tak mi brali krev stale 6 zkumavek denne lebo sice to stoupalo maličko ale pak ty hodnoty nekteré zustali stát. A až po 6 dnech zjistili, že je to leukemie, protože se o tom bavil muj doktor s primářem na antolské.

Kdyby ses na cokoliv i jiné potřebovala zeptat sem tu. :)

Přeji ti pekný den :)
AngelikaPokutova
Dátum registrácie: Št Okt 17, 2024 4:04 pm

Príspevok od používateľa AngelikaPokutova »

Ahojte chcem sa spýtať ako sa máte teraz ako sa cítite
Nelly95

Zdravím vás,

Děkují za vaši otázku. :) No ja si myslím, že se mám celkem dobře jen bývam dost unavená. Ale myslím, že jinak je to v pohodě. Brali mi po 3 kostnou dřeň a prý ale něco zapomněli tak mi paní doktorka vzala po 4 kostnou dřeň. To co mi vzali oni dopadlo dobře a teďka čekám na výsledky toho 4 odběru kostné dřeně. Ale stále prý budu hlídana ale zatím můžu říct ze je to na dobré cestě. Uvidíme co příští měsic uděje.

Moc vám děkuji za vaši otázku. A doufám, že vy se máte dobře? :) Kdyby jste se cokoliv chtěla zeptat neváhejte sem tu pro vás.

Přeji vám pěkný den. :)
AngelikaPokutova

Ja som tiež v liečbe tak tiež to vyzerá dobre zatiaľ no snažím sa nemyslieť na to najhoršie aj keď my príde na um že ak ale pri mojich maličkých deťoch nato nemám čas . Dúfam len a verím že sa neobjaví už nič žiadny nádor vám želám aby ste boli natom tak isto zdravá bez tejto choroby . Ahojte pekný večer
Nelly95

Dobrý večer,

Děkuju vám za vaše slova moc si toho vážim. Prosím nemyslete na nic zlého. Nesmíte se nemoci poddavát. Máte krásný cíl a vaše děti vás potřebují. A vy, už jste dost silná jako bojujete a nevzdavá te se! Bude dobře ja tomu věřím čím má člověk silnějši motivaci důvody proč tím je silnější a nic ho nezastaví!! Je to určitě strašně moc těžké ale jste moc statečná a já vám držím palce bojujte kvůli dětem oni vás potřebují. A nikdy nejste sama maté určitě lidi co vás maji rádi a podporují. Buďte silná nejen kvuli dětem ale i kvůli ním. Věřím tomu že pám božko nám da jen to co zvládneme! A pokud je šance tak třeba se ji chopit a NEVZDAT SE! Život je moc krásny na to aby se vzdal aby byl člověk smutný! Držím moc palečky.

A prosím, když budete chtít kliďo mi napište ráda tu budu pro vás a hlavně pro všetky co budu potřebovat podporu! Lebo vím aspoň trošku co je to dostávat lečby a být dlouho v nemocnici. A jenom ta podpora mě dostala tam, kde sem teď motivace a podpora mých blízkých lidi z nemocnice a hlavně, že sem chtěla se z toho dostat!

Pěkný večer přeji :)
AngelikaPokutova

Ahoj ja sa nevzdávam ani to nemám v pláne 😀 srandičky no tak bolo to veľmi ťažké ale teraz u som natom dobre ja som mala ambulantnú chemo ja som tam neostávala lebo sa my nemá kto starať o deti ale v zvládam to no . Vám veľmi ďakujem za krásne napísané slová si to vážim .
Nelly95

Velký respekt vám. Jste opravdu silný člověk. Fakt z vašich slov citím vůli a silu se nevzdat a hlavně to odhodláni. Vaše děti mají opravdu velký životní vzor ve vás. Všetko je těžké život lečba ale, když me pro koho žít je to jako nová síla energie díky, které víme, že neprohrajeme. To mně léčby naučili. A hned sem si řekla, jak dostanu svolení a budu někdy moc půjdu darovat krev plazmu krevné destičky u kostnů dřen. I kdybych měla čekat na to 20 roku ale chci pomoct jako pomoženo krvi destičkami mně. :) Lide nesmí zapomínat na podporu oporu svých i lidí co to zažili nikdo z nás není sam. Věřím,že společnými silami slovami a vůli a hlavně odhodlánim se z toho všeci dostaneme. I když to bude bolet ale vím, že to zvladneme :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Diagnostika"