skusenosti s hormonalnou liečbou rakoviny prsníka

Napísať odpoveď
Katka
Dátum registrácie: St Jan 31, 2024 5:28 pm

skusenosti s hormonalnou liečbou rakoviny prsníka

Príspevok od používateľa Katka »

Ahojte

Akú máte skúsenosť s hormonálnou liečbou rakoviny prsníka? Aké ste mali nežiaduce účinky?

Aký vplyv to malo na Vašu psychiku?

Ďakujem za odpovede

Katka
Dominika
Dátum registrácie: Po Mar 11, 2024 1:44 pm

Re: skusenosti s hormonalnou liečbou rakoviny prsníka

Príspevok od používateľa Dominika »

Moja skúsenosť s hormonálnou liečbou rakoviny prsníka je celkom náročná. Začala som s liečbou krátko po mojej diagnóze a operácii. Lekár mi predpísal tamoxifen, pretože som bola v premenopauzálnej fáze, keď mi diagnostikovali rakovinu.

Nežiaduce účinky, ktoré som zažívala, boli dosť intenzívne. Často som mala návaly horúčavy, ktoré prišli z ničoho nič a boli také intenzívne, že som musela prerušiť, čokoľvek som práve robila. Zmeny nálady boli tiež veľkou výzvou; niekedy som bola bezdôvodne podráždená alebo smutná. Ďalším nežiaducim účinkom boli bolesti kĺbov, ktoré mi občas sťažovali aj obyčajnú chôdzu.

Čo sa týka môjho duševného zdravia, tieto fyzické nežiaduce účinky mali značný vplyv. Bolo to frustrujúce, keď som si uvedomila, že niektoré z týchto účinkov možno budem musieť znášať dlhé mesiace alebo dokonca roky. Niekedy som mala pocit, že moje telo už nie je moje, čo ma privádzalo do stavov úzkosti a depresie.

Aby som sa s týmto všetkým vyrovnala, hľadala som podporu u rodiny a priateľov. Tiež som navštívila psychológa, ktorý mi pomáhal pracovať na stratégiách na zvládanie stresu a emocionálnej záťaže.
Celkovo moja skúsenosť s hormonálnou liečbou bola náročná, ale uvedomujem si, že je to súčasť môjho boja s rakovinou. Každý deň sa snažím zostať pozitívna a nájsť malé veci, ktoré mi prinášajú radosť a pocit normálnosti uprostred tejto výzvy.
Mariatzelka
Dátum registrácie: Pi Máj 10, 2024 2:32 pm

Re: skusenosti s hormonalnou liečbou rakoviny prsníka

Príspevok od používateľa Mariatzelka »

Ahojte, úprimne, neskutočne som sa bála a kupodivu sa nič neobvyklé nevyskytlo, tiež užívam Tamoxifen. Síce na sono zistili, ze mam trochu zväčšenú pečeň, veľmi ma to vystresovalo, ale pani doktorka vravela, že sa nemám báť, býva to a po liečbe sa vráti k normálu. Druhá pani doktorka ma tiež ukľudnila, že krvné výsledky aj pečeň atď. sú v poriadku, stačí piť Pestrec mariánsky 😊. Prajem všetko dobré a veľa pozitívnych myšlienok 🌞💕
Napísať odpoveď

Návrat na "Liečba"